Implementacija Google Maps za bolji prikaz pokrivenosti internetom velike brzine

STUDIJA SLUČAJA FIBER NETWORK SERVICES

Uvod

Fiber Network Services (FNS) je Češka kompanija koja omogućava pristup Internetu, voIP i IPTV uslugama. Ova kompanija svojim korisnicima nudi mogućnost pouzdanog povezivanja na optičku mrežu. Saznajte kako je korišćenje Google Maps rešenja doprinelo realizaciji projekta „Accelerating city of Přeštice“.

Sadržaj:

logo-fiber-network-services
Industrija: Telekomunikacije
Zemlja: Češka
Rešenje/Usluga: Google Maps Platform
Fiber Network Services je tehnološki lider u pružanju usluga pristupa Internetu. Kompanija koristi najsavremenije optičke mreže, stvarajući tako, ne samo sigurnu, već i visoko stabilnu mrežu koja povezuje domove i preduzeća. Kompanija posluje u Češkoj i nastoji da ubrza internet u određenim regionima (uglavnom u gradovima i njima pripadajućim naseljima).

Izazov

Kompanija FNS je bila u potrazi za alatom uz pomoć kog bi prikazala pokrivenost gradova internetom velike brzine. Zahvaljujući takvom prikazu korisnici bi mogli lako da spoznaju spektar usluga koje se nude za njihovu adresu (označenu na mapi).

FNS mrežni parametri

22 km

dužina optičke mreže

do 1 Gbps

kapacitet priključka

Rešenje

Kompanija Globema je obezbedila kompletno rešenje za vizualizaciju, uključujući i pripremu podataka.
FNS su odabrali Google Maps Platform zbog ponuđenih API usluga i jednostavne implementacije na web stranice. Najveći prioritet je dat funkcionalnom Autokomplete-u za sugestije i popunjavanje adrese.

FNS-mapa

Glavne prednosti korišćenja rešenja Google Maps u projektu FNS:

Lako pronalaženje važeće adrese u gradu Preštice (zahvaljujući Places Autocomplete)

Brže pronalaženje informacija na jasnoj, stilizovanoj mapi

Mogućnost predstavljanja mrežnih podataka na mapi dobijenih iz Network Inventory sistema (u GeoJSON formatu)

Jasno predstavljene informacije o brzini veze na određenim tačkama na mapi

Rezultat

Uz pomoć Google Maps rešenja , FNS korisnici su u mogućnosti da u realnom vrmenu provere tehničke mogućnosti na određenoj adresi i putem jednostavne kontakt forme poruče željeni Internet servis u svom domu ili preduzeću. Takođe im je omogućeno da navedene informacije preuzmu u KML file formatu.

map-pin
Naš konačni projekat izgleda veoma profesionalno, zahvaljujući Google Maps rešenju, i izdvaja nas od konkurencije. Planiramo da koristimo Google Maps i za druge projekte u drugim gradovima. Saradnju sa Globemom ocenjujem odličnom. Dugo nisam sarađivao sa takvom kompanijom.
— František Čihák, Fiber Network Services