Mi kreiramo prostor za rast Vašeg poslovanja

Saznajte više o istoriji naše kompanije i otkrijte ko smo mi!

Šta radimo?

Znamo sve o mapama i mrežama!

Globema je vodeći provajder specijalizovanih geoprostornih rešenja, IT proizvoda i usluga za „mrežne” kompanije (telekomunikacije, energetika, grejanje, itd.), kao i mnoge druge (uključujući e-trgovinu, transport i logistiku, maloprodaju, finansije, osiguranje). Nudimo IT rešenja u sledećim oblastima:

  • Upravljanje mrežnim sredstvima/inventar resursa,
  • Upravljanje terenskom službom,
  • Profesionalna primena mapa,
  • Sistem integracija,
  • AI/ML podržane analize,
  • Digitalizacija podataka.

Na tržištu smo prisutni skoro 25 godina – kako je sve počelo?

Istorija Globeme

Globema je osnovana u Decembru 1997. godine na inicijativu Mareka i Marije Gondzio. Uskoro će im se pridružiti Marek Maniecki (1998) i Ryszard Rybus (2002). Desetak godina ranije upoznali su se na Fakultetu za elektroniku i informacione tehnologije Varšavskog Tehnološkog univerziteta.
Osnivanje kompanije je diktirano željom da se uvedu inovativni GIS sistemi i geoprostorna rešenja na transformišućem Poljskom IT tržištu.

Već 1998. godine Globema je uspostavila partnerstvo sa Britanskom kompanijom Smallworld, koju je preuzeo General Electric concern 2000. Održali smo ovo partnerstvo i brzo stekli status poslovnog partnera GE Energy, delujući kao jedini Value Added Reseller Smallworld softvera u Poljskoj.

Tada smo izvršili i prve implementacije ovog softvera kod telekomunikacionih operatera, elektrodistributera i toplana, a ubrzo smo počeli i da gradimo sopstvena vlasnička rešenja, prvobitno na GE Smallworld platformi.

Takođe smo uspostavili brojna strateška partnerstva, uključujući Google, Microsoft i Safe Software.

Poslovanje Globeme je oduvek bilo zasnovano na želji da se donesu pozitivne promene zahvaljujući primeni savremenih rešenja i inovacija. Uprkos godinama i mnogim promenama koje Globema i dalje prolazi, ova ideja ostaje nepromenjena.

Naši partneri

Mi smo ovlašćeni partner kompanije GE Digital i distributer softvera GE Digital Grid Solutions u odabranim zemljama Evrope i Severne Amerike.
Kao Google Cloud Premier Partner (Google-ova najveća odlika partnera) mi smo jedini Premier partner u Poljskoj u okviru distribucije licence za Google mape.
Takođe smo srebrni partner Safe Software-a, kreator FME – jedne od najpopularnijih platformi za integraciju i transformaciju podataka.

Ko smo mi danas?

Tokom godina razvili smo jake, dugoročne odnose sa oko 800 poslovnih klijenata na 6 kontinenata.

Naša rešenja podržavaju kompanije iz industrija kao što su telekomunikacije, energetika, daljinsko grejanje, e-trgovina i maloprodaja, transport i mnoge druge.

Upoznajte priče naših korisnika

Razvojno-istraživački projekti

Od 2012. godine održavamo status Centra za Istraživanje i Razvoj i sprovodimo inovativne projekte u oblasti energetike, obnovljivih izvora energije, transporta i logistike, vođene veštačkom inteligencijom.

Sarađujemo sa vodećim univerzitetima i naučnim institucijama u Poljskoj, uključujući Varšavski tehnološki univerzitet, Tehnološki univerzitet u Łódź-u, Varšavski univerzitet i Univerzitet nauke i tehnologije AGH u Krakovu. Mnogi naši projekti su sufinansirani od strane Evropske unije i Nacionalnog centra za istraživanje i razvoj u Poljskoj.

Naš tim

Mi smo tim visoko kvalifikovanih stručnjaka sa velikim iskustvom u brojnim IT projektima. To je dokazano mnogim sertifikatima (uključujući GE Smallworld, Scrum, PRINCE2, FME, Google Maps i Cloud), ali najviše od svega potvrđuje dugogodišnja saradnja sa GE i učešće u desetinama projekata realizovanih u okviru Master Service Agreementa na platformi Smallworld širom sveta.

Mnogi naši zaposleni su diplomci vodećih Poljskih tehničkih univerziteta koji već dugi niz godina razvijaju svoju profesionalnu karijeru u Globemi. Takođe, konstantno sarađujemo sa akademicima sa ovih univerziteta u okviru naših razvojno-istraživačkih projekata.

Mi smo strastveni u onome što radimo. Radimo kao tim i podržavamo jedni druge. Zajedno radimo na razvoju Globeme, ali brinemo i za razvoj svakog od nas – takođe i „posle radnog vremena“. Više o tome možete saznati na našem Fejsbuku i Instagramu.

Naše usluge
Pridruži nam se!

Hajde da se bolje upoznamo!

Da li želite da budete u toku sa vestima iz Globeme? Pozivamo Vas da:

Prijavite se na naš newsletter – svakog kvartala od nas ćete dobijati najzanimljivije članke, studije slučaja, tutorijale i vesti iz sveta podataka i mapa!

Prijavite se

Pratite nas na društvenim mrežama - redovno delimo informacije o tome šta se dešava u našoj kompaniji, vesti o proizvodima ili zanimljivim događajima u industriji.